maandag 25 november 2013

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje!




Vorig weekend kwam de oudste man van heel de wereld, Sinterklaas, weer aan in ons kleine kikkerlandje. Nadat er vooraf weer veel discussie was ontstaan over de Sinterklaas traditie duurt de discussie nog altijd voort…. Maar hoe ervaren kinderen dit nu eigenlijk?

Vandaag kwam het bericht ‘Apple weert Zwart Piet-app’ op de nieuwssite NOS voorbij. Wellicht een aanstootgevend bericht dat de discussie weer opnieuw aanwakkert. Apple weigert een speciale Zwarte Piet-app in de App Store te plaatsen. Met deze app kunnen kinderen een foto uploaden van henzelf zodat het net lijkt alsof ze met de Sint en Piet op de foto staan. Voor kinderen is het toch super leuk dat zo’n mogelijkheid bestaat!

Jonge kinderen staan gelukkig niet stil bij de hele discussie, voor hen is het een en al blijdschap. Ze zijn blij dat ze allemaal leuke cadeautjes krijgen en mee kunnen werken in het Pakhuis van Sinterklaas zodat ze hun pietendiploma kunnen behalen en wellicht later ook Piet kunnen worden. Want dit is voor vele kinderen, zeker in deze periode, toch een droom die wellicht over een paar jaar uit kan komen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...