woensdag 18 december 2013

Worden we echt gelukkig van chocolade?


Chocolade eten om gelukkig te worden, werkt dit nou echt? Of krijg je er alleen een gelukkig gevoel van?

Bijna iedereen houdt wel van chocolade, er is voor ieder wat wils, melk, puur of witte chocolade. Er zijn zelfs varianten met hazelnoten of rozijnen. Maar waardoor krijgen we het gelukkige gevoel als we chocolade eten? En waarvoor is het nog meer goed?

1. Chocolade werkt tegen vermoeidheid
Ideaal tijdens een drukke periode! De cacao in chocolade bevat net als koffie en thee ook cafeïne, het beste werkt pure chocolade met een hoog cacaopercentage. 

2. Chocolade maakt gelukkig
Het eten van chocolade geeft ons een geluksgevoel door stofjes zoals serotonine, dopamine en endorfine. Deze stoffen hebben een direct effect op hoe we ons voelen. 

3. Chocolade voorkomt broze botten
Het eten van kalkrijk voedsel voorkomt of in ieder geval verminderd broze botten. 

4. Chocolade verlaagt de bloeddruk
Met name van pure chocolate daalt de bloeddruk. Volgens een Amerikaas onderzoek in 2000 onder meer dan meer twee duizend zwangere vrouwen, leidt het eten van pure chocolade tot een vermindering van het risico op een zwangerschapsvergiftiging. 

5. Chocolade is goed voor hart en bloedvaten 
Het eten van chocolade verlaagt de kans op het overlijden aan hart- en vaatziekten. Hiervoor moet je wel elke dag 4 gram cacao eten. Het is wel belangrijk dat je niet meer dan de voorgeschreven hoeveelheid eet, want chocolade bevat ook veel verzadigd vet, wat juist slecht is voor hart en bloedvaten.

Chocolade geeft ons een gelukkig gevoel maar te veel chocolade maakt je uiteindelijk niet gelukkiger.

Bron: http://twistit.nu/2013/02/8-redenen-om-chocolade-te-blijven-eten/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...