woensdag 8 januari 2014

Een gezond en fit 2014!

Heel veel mensen beginnen het nieuwe jaar met een berg goede voornemens. Meestal staat 'afvallen' bovenaan het lijstje. Een gezond en fit lichaam is belangrijk maar hoe houd je dit nu vol? Hieronder vind je 5 tips om gezond te blijven en te worden, ik ben geen expert, ik geef alleen tips waar je wellicht iets aan hebt.

Allereerst begin je met het meten van je BMI, dit doe je zo: klik hier. Je BMI dient tussen de 18 en 25 te liggen, de waarden vertelt je of je gewicht past bij je lengte. Het wil niet zeggen dat je lichaam gezond is want iemand met een gezond gewicht kan ook te vet eten etc.

Tip 1: Sporten
Sporten is goed voor je lichaam het geeft je energie. Je lichaam heeft per dag minimaal 30 minuten beweging nodig. Om aan deze dagelijkse beweging te komen kun je wat vaker de auto laten staan en de fiets nemen of gaan wandelen. Om dit vol te kunnen houden is het fijn als mensen in je omgeving je hierbij helpen en je hieraan helpen herinneren. Sporten in groepsverband zorgt ook voor een extra stimulans, je hebt hierdoor minder de neiging om een keer over te slaan.

Tip 2: Eten
Kijk naar wat je dagelijks eet en drinkt. Het is belangrijk dat je kijkt naar je huidige gewoontes. Op de website van het voedingscentrum staat een handig hulpmiddel, je krijgt hierna ook advies voor het aanpassen van je eetpatroon. Neem eens een kijkje op voedingscentrum.nl

Tip 3: Eet regelmatig
Begin je dag altijd met een ontbijt, dit is de start je dag en zorgt ervoor dat je stoelgang op gang komt. Het is belangrijk dat je gedurende de dag op ongeveer dezelfde tijdstippen eet en niet te veel tussendoortjes neemt. Je kunt een koekje ook vervangen door een appel, kiwi of peer.

Tip 4: Laat frisdrank en vruchtensap staan
Frisdrank en vruchtensap bevatten vaak vele suikers die niet goed voor je zijn. Vervang frisdrank en vruchtensap door water of kruidenthee (zonder suiker of honing). Een glaasje cola of zelfs gezonder appelsap levert al snel 100 of meer calorieën op. Om een kilo vet kwijt te raken, moet je 7000 calorieën verbranden.

Tip 5: Eet verzelrijk
Neem i.p.v. van witte boterham eens een volkoren boterham. Je zit er sneller vol van en je hebt er langer een 'vol' gevoel van.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...